Stoffer Zaal is op 77-jarige leeftijd overleden. (Foto: Stefan Zaal)

Zoeterwoudse rijschoolhouder Stoffer Zaal overleden

De oprichter van Autorijschool Stoffer, Stoffer Zaal, is zaterdag overleden. De rijschoolhouder uit Zoeterwoude werd 77 jaar. Vanaf 1971 reed hij 49 jaar in de leswagen. In die periode heeft hij duizenden Zoeterwoudenaren begeleid bij het halen van hun rijbewijs.

In 2020 moest Stoffer Zaal om gezondheidsredenen stoppen met lesgeven. “Hij baalde flink dat hij zijn vijftigjarig jubileum niet haalde, maar door zijn Parkinson ging het gewoon niet meer”, vertelt zijn zoon Stefan Zaal, die na jaren als tweede instructeur in het bedrijf van zijn vader te hebben gewerkt, de rijschool voortzette.

Motorblok
Stoffer verhuisde naar verpleeghuis Emmaus en maakte het beste van zijn oude dag. “Hij groette iedereen en kwam af en toe nog wel eens buiten. Maar achter een rollator lopen was niks voor hem. Dan hadden ze er een motorblok in moeten bouwen”, grapt Stefan Zaal. Vorige week ging Stoffer Zaal opeens hard achteruit. “De huisarts stuurde ons met spoed naar het ziekenhuis, maar daar konden ze niets meer voor mijn vader doen. In twee dagen was het gebeurd”, vertelt Stefan Zaal enigszins verslagen.

Afscheid
De familie van de rijschoolhouder is zich ervan bewust dat Stoffer bij veel Zoeterwoudenaren een speciaal plekje heeft veroverd. “Hij heeft zoveel mensen rijles gegeven, dat we iedereen de kans willen geven om afscheid te nemen. Dat doen we maandagavond in het Muziekcentrum”, vertelt Stefan Zaal. Vanaf 20.00 uur is er de gelegenheid om Stoffer Zaal een laatste eer te bewijzen en familie en vrienden te condoleren. Het Muziekcentrum is te vinden aan de Schenkelweg 6 in Zoeterwoude-Dorp.

Feestweek
Het afscheid van Stoffer Zaal valt samen met de feestweek die zoon Stefan organiseert ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het Muziekcentrum. De organisator besloot vrijwel direct dat het afscheid van zijn vader onderdeel van de jubileumviering moest worden. “Mijn ouders kwamen hier vroeger graag om te dansen. En nadat mijn moeder overleden was, kwam mijn vader hier nog regelmatig een biertje drinken. Hoe mooi is het dan om hem juist tijdens deze week op deze bijzondere plek te herdenken”, zegt Stefan Zaal.

Op dinsdag 16 januari wordt Stoffer Zaal gecremeerd bij de Meerbloemhof in Zoetermeer. Aansluitend brengen aanwezigen een toost uit. Ook dan weer in het Muziekcentrum. “Gewoon met een lekker biertje of colaatje. Geen koffie met een slap plakje cake”, belooft Stefan Zaal.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×