ZZ Leiden tegen Niners Chemnitz. (Foto's: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden verliest van Duitse Niners Chemnitz

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de tweede thuiswedstrijd in de FIBA Europe Cup verloren. Niners Chemnitz was te sterk voor het Leidse team. De marge bij rust van 24 punten (20-44) werd vooral in het tweede kwart bereikt. Na de pauze wist Zorg en Zekerheid Leiden makkelijker te scoren, maar dat kon de Duitse formatie niet verontrusten. De wedstrijd eindigde met 58-88 voor Niners Chemnitz.

Niners Chemnitz is in de groep zonder meer de sterkste ploeg. CSM CSU Oradea (79-95) en Itelyum Varese (109-85) waren al het slachtoffer van de Duitse ‘dadendrang’. Een incompleet Zorg en Zekerheid Leiden (Stan van den Elzen en Maarten Bouwknecht) maakte zich dan ook geen illusies. Tot overmaat van ramp viel Roeland Schaftenaar in de achtste minuut van het eerste kwart ook nog eens uit met een enkelblessure en liep Lucas Kruithof snel tegen een aantal persoonlijke fouten op. Doug Spradley vergeleek dit na afloop met een nachtmerrie.

Later bleek dat het Italiaanse team Varese won van het Roemeense team Ordea. Dit betekent voor ZZ Leiden dat zij samen met Oradea de tweede plaats delen.

 

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×