Oud-wethouder Hendrickx beklaagt zich over zijn opvolger Laurens van Doeveren. (Video: Robbert Beurse)

Oud-wethouder Wassenaar beschuldigt opvolger van 'grensoverschrijdend gedrag'

De Wassenaarse oud-wethouder Henri Hendrickx gaat een officiële klacht indienen tegen zijn opvolger, VVD’er Laurens van Doeveren. Volgens Hendrickx heeft Van Doeveren zich tijdens een bijeenkomst van de vereniging Vrienden van Wassenaar negatief uitgelaten over het financiële beleid van zijn voorganger.

Van Doeveren ontkent. Hendrickx gelooft hem niet en laat een onafhankelijke commissie uitzoeken of er inderdaad grenzen zijn overschreden. “Als iemand uit het publiek iets over mijn functioneren als wethouder zegt, heb ik daar geen problemen mee. Maar wanneer een wethouder iets over een vorige wethouder zegt dan moet hij daarop aangesproken worden”, vindt Hendrickx.

Fout
De voormalige wethouder, nu fractievoorzitter van lokale politieke partij Hart voor Wassenaar en oppositieleider, deed zijn beklag aan het eind van de extra raadsvergadering waarin de herinrichting van de dorpskern werd besproken. “Ik wilde hem de gelegenheid geven om zijn fout te erkennen, maar dat heeft hij niet gedaan. Dan volgt automatisch de volgende stap en dat is een officiële klacht”, stelt Hendrickx.

Waardeoordeel
Van Doeveren ontkent over zijn voorganger gesproken te hebben. “Ik heb verteld wat de provincie van de jaarrekening vond. Daarbij heb ik ten onrechte gemeld dat die is opgesteld door het vorige college. Dat was een vergissing. Maar ik heb absoluut geen waardeoordeel gegeven over de heer Hendrickx of over wie dan ook”, zegt hij.

Grensoverschrijdend
Hendrickx zegt dat Van Doeveren tijdens de bijeenkomst, waar Hendrickx zelf niet aanwezig was, wel degelijk heeft gezegd dat de oud-wethouder verantwoordelijk zou zijn voor een tekort van drie miljoen euro. “En dat is gewoon niet waar. Dit is grensoverschrijdend gedrag. Dit kan niet”, zegt Hendrickx boos.

Onafhankelijk
Van Doeveren blijft bij zijn standpunt en herhaalt dat hij niets over Hendrickx persoonlijk heeft gezegd. De oud-wethouder is niet overtuigd en zegt nog deze week een schriftelijke klacht bij burgemeester Leendert de Lange tegen Van Doeveren in te dienen. “Hier wordt er niet onafhankelijk over geoordeeld dus dat moet een onafhankelijke instantie dan maar doen”, sluit hij zijn betoog af.

Maatschappij Politiek Wassenaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×