Pieter van der Geest en Michiel Breedveld zingen 'Superwoude'. (Foto's en video: Robbert Beurse)

Superwoude: El Legamo geeft verrassingsoptreden in Muziekcentrum

De in 1998 opgeheven Zoeterwoudse band El Legamo heeft zaterdag een verrassingsoptreden gegeven in het Muziekcentrum in Zoeterwoude-Dorp. Tijdens het optreden van de band ZoeterWous stapten twee leden van El Legamo plots het podium op. Voor een uitgelaten publiek speelden beide bands vervolgens samen het nummer ‘Superwoude’, waar El Legamo in de jaren negentig een grote hit mee scoorde.

De nummers van El Legamo werden landelijk op de radio gedraaid. De vier mannen uit Zoeterwoude stonden op het podium met de Tröckener Kecks en De Dijk en wonnen verschillende popprijzen. In hun hit ‘Superwoude’ verheerlijkt de band het dorpse leven en uit ze haar zorgen over de oprukkende stad. Een missie die vergelijkbaar is met die van de in 2022 opgerichte protestband ZoeterWous.

Zelfstandigheid
“Wij hebben een nieuwe plaat uitgebracht. Daarop staat Superwoude. Net als El Legamo dertig jaar geleden maken wij ons ook nu nog zorgen over de zelfstandigheid van Zoeterwoude. Daarover zongen we al met ‘Zoeterwoude boven’ en nu dus weer met een cover van de hit van El Legamo”, vertelt Michiel Breedveld, oprichter van ZoeterWous.

De bandleden van El Legamo zijn enthousiast over de nieuwe versie. “Ik herken direct het strijdbare. De roep om behoud van een groene polder. Heel gaaf om dat weer terug te horen bij SuperWous”, vertelt gitarist Pieter van der Geest.

Optreden
Het gezamenlijke optreden kon niet uitblijven. “Helaas konden we niet allemaal aanwezig zijn. Michel van der Hoeven, ‘de slager’, is op wintersport en ook onze zanger Patrick kon er niet bij zijn. Maar samen met Maurice, onze bassist, wilde ik dit niet missen”, vertelt Van der Geest.


Bekijk hier het volledige optreden van SuperWous en El Legamo.

Fans
Het optreden werd geheim gehouden om te voorkomen dat er teveel mensen op de slotavond afkwamen. “El Legamo heeft al zeker twintig jaar niet meer opgetreden. Ze waren in de jaren negentig enorm populair. Het zou zomaar kunnen dat er duizenden fans voor de deur staan. De zaal is uitverkocht. Meer mensen mogen er gewoon niet in. En we willen niemand teleurstellen”, vertelt Stefan Zaal die de feestweek organiseerde.

Fans van El Legamo die hopen dat het optreden de opmaat naar een reünie is, moet Van der Geest teleurstellen. “Het was toen heel leuk. Maar het is mooi geweest. We zullen misschien nog wel eens ergens optreden, maar El Legamo komt niet meer terug”, zegt hij.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×