De voorstelling is woensdag en donderdag te zien in Theater Ins Blau in Leiden. (Foto: PR)

Een psychologische docu-voorstelling over eetstoornissen in Ins Blau

In de voorstelling Dis Order blikt Cat Smits terug op haar jeugd. Een eetstoornis nam toen haar leven over. “Heel veel mensen snappen niet wat er gebeurt in het hoofd van iemand met een eetstoornis”, zegt ze. “Een soort monster neemt het over. Ik wil iedereen die worstelt met een eetstoornis laten zien dat je deze strijd kunt winnen. Door het te visualiseren, kan ik een eetstoornis ook voor andere mensen inzichtelijk maken.”

Zelf had Smits van haar vijftiende tot haar vijfentwintigste een eetstoornis. “Hoe eerlijker ik hierover ben op het podium, des te meer ruimte geef ik aan andere mensen om ook hun verhaal te delen. Ik verpak mijn persoonlijke ervaring en die van anderen in hele poëtische beelden en daarbij werk ik met poppenspel, filmbeelden, tekst en muziek. Ik heb de voorstelling gemaakt met hulp van Marlies Rekkers. Zij was de hulpverlener die ervoor gezorgd heeft dat ik de eetstoornis overleefd heb”, zegt Smits.


Cat Smits vertelt over haar voorstelling Dis Order.

De voorstelling is woensdag en donderdag te zien in Theater Ins Blau in Leiden. Woensdag 24 januari is er na afloop een gesprek met Martie de Jong, klinisch psycholoog, onderzoeker en P-opleider bij Parnassia Groep. Donderdag 25 januari is er een nagesprek met Annemarie van Bellegem, kinderarts en eetstoornisspecialist.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×