(Archieffoto: Sleutelstad)

Raad wil duidelijkheid over verkeersregels viaduct Almondeweg, wethouder belooft verbetering

De gemeenteraad van Oegstgeest is kritisch over de verkeerssituatie bij het viaduct bij de Almondeweg. Een spitspaal werd in opdracht van de gemeenteraad verwijderd, maar de verkeersregel die voorschrijft dat automobilisten tijdens de spits niet door het tunneltje mogen, bleef. Ook een verkeersbord bleef staan. Een bewuste actie, aldus wethouder Oudendijk: “De politie adviseerde ons om de regel in stand te houden.”

Raadslid Tobias van der Hoeven van het CDA is kritisch over de gang van zaken. “Wij hebben als gemeenteraad het college verzocht om de spitspaal buiten werking te stellen, om zo de ondernemingen op de Almondeweg goed bereikbaar te laten zijn. Nu blijkt: die motie is niet uitgevoerd.” In het dorp was de laatste tijd onduidelijkheid over de regels, nadat inwoners beboet werden doordat ze door het tunneltje reden. Ook raadsleden rijden al jaren nietsvermoedend door, bleek donderdag.

“Toen we de motie aannamen was onze motivatie: 24/7 doorrijden”, zegt VVD-raadslid Inge Oosterhuis over het eerder aangenomen voorstel om de spitspaal uit te zetten. Dat het verbod op doorrijden in de spits ondanks het weghalen van de paal toch in stand bleef, verbaast de raadsleden dan ook.

Juten zak
Of het verbod nu alsnog in stand blijft of niet, de raadsleden willen duidelijkheid. “Dus doe een juten zak over het verkeersbord of sluit de weg tijdens de spits af”, vindt Van der Hoeven.

“We hadden beter moeten communiceren”, zegt wethouder Oudendijk. En dat is de wethouder nu alsnog van plan. Ook een terugkeer van de spitspaal of het neerzetten van camera’s sluit hij niet uit. Maar het opheffen van de spitsregel ziet hij vanwege fietsende kinderen niet gebeuren. “Dat lijkt me heel onverstandig.”

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×