Marlies van Boekel (links) bij haar Singelpark-expositie in de StadsKamer. (Foto PR)

StadsKamer opent met 'Maand van het Singelpark'

Sinds enige tijd heeft Leiden aan de Nieuwstraat 7 een StadsKamer. Een ontmoetingsplek in de Leidse binnenstad, recht tegenover BplusC. Elke maand kan er een speciaal thema centraal staan. In maart is dat het Singelpark.

In de Stadskamer is een expositie ingericht met foto’s van de Leidse kunstenaar Marlies van Boekel. Zij fotografeerde weerspiegelingen in het water van de Leidse singels. Hiervan maakte zij ook het fotoboek ‘Reflecties’. De tentoonstelling wordt op zaterdag 2 maart om 13.00 uur feestelijk geopend.

Opening
Tijdens de opening vertelt Van Boekel over haar fotoproject. De tentoonstelling is georganiseerd in samenwerking met de Vrienden van het Singelpark. Na Van Boekel is het de beurt aan Jeroen Maters, initiatiefnemer van het Singelpark. Hij neemt de bezoekers mee naar de oorsprong van dit burgerinitiatief.

Op de volgende zaterdagmiddagen zijn er presentaties van Cécile Verburg (over de kunst in het Singelpark, 9 maart), botanisch curator Rinny E. Kooi (16 maart) en Christiaan Amersfoort en Moos van Maris (over het groenonderhoud door vrijwilligers, 23 maart).

StadsKamer
De StadsKamer is geopend op zaterdagmiddagen tussen 12.00 en 17.00 uur. De ontmoetingsplek is een initiatief van StadsLab Leiden, in samenwerking met de welzijnsorganisaties Incluzio, BuZz en SOL. Verschillende Leidse verenigingen en andere maatschappelijke organisaties kunnen zichzelf voortaan op zaterdagen presenteren in de StadsKamer en daar bijvoorbeeld ook vrijwilligers werven.

Op woensdagmiddagen is het pand aan de Nieuwstraat 7 ook geopend. Dan voor iedereen die meer wil weten over vrijwilligerswerk in Leidse buurten, Er zijn dan medewerkers van Incluzio aanwezig.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×