De enorme populieren bij de Van Vollenhovenkade zorgen voor onrust bij onwonenden. (Foto: Chris de Waard)

CDA Leiden wil extra controle populieren aan de Van Vollenhovenkade

Het CDA Leiden wil dat de gemeente eerder dan in 2025 gaat controleren hoe de hoge populieren langs de Van Vollenhovenkade er bij staan. Vorige week viel een van de bomen aan de rand van het Roomburgerpark spontaan om en kwam over de sloot voor een deel op straat terecht. Daar was het vanwege de vakantie rustiger dan normaal, maar normaal fietsen er veel scholieren van de omliggende basisscholen langs.

De gemeente controleert alle bomen elke vier jaar. De bomen in kwestie lijken gezond, maar volgens bomendeskundige Rinny Kooi is de bodem waarin ze staan door de vele regenval dusdanig verzadigd, dat de wortels onvoldoende houvast meer hebben. Het CDA wil daarom dat de gemeente zo snel mogelijk nog dit jaar een extra controle uitvoert om zo tegemoet te komen aan de zorgen van omwonenden. Met name de verankering van de bomen in de grond verdient daarbij extra aandacht.

“De CDA-fractie begrijpt de zorgen van omwonenden en is van mening dat controle van de overige bomen aan de Van Vollenhovenkade direct plaats dient te vinden”, zo staat in een setje schriftelijke vragen dat de partij vandaag bij het stadsbestuur inleverde. “Zeker omdat er zich drie basisscholen in de naaste omgeving bevinden en dus mogelijk niet alleen de omwonenden, maar ook schoolgaande kinderen en hun ouders risico lopen.” Naast persoonlijke ongelukken zijn omwonenden ook bang dat de enorme bomen op hun woningen kunnen vallen.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×