Margot Beukema en Tess Koopman van de Haardstee. (Foto: Sleutelstad)

Pitchavond rond 'Het beste idee van De Haardstee'

De Leidse organisatie De Haardstee organiseert vrijdag 1 maart een speciale pitchavond. Medewerkers van de organisatie kunnen dan hun ontwikkelingsplan voor de organisatie pitchen. “Het winnende idee wordt gegarandeerd uitgevoerd en gefinancierd”, vertelt Tess Koopman van De Haardstee. De pitches worden beoordeeld door een onafhankelijke jury.

De Haardstee begeleidt mensen met een verstandelijke of psychiatrische beperking en biedt ze dagbesteding, hulp aan huis en er zijn ook verschillende woonlocaties waar de bewoners zorg op maat krijgen.

Margot Beukema en Tess Koopman van de Haardstee te gast bij De avond van Robbert.

Het idee voor de pitchavond, een soort Dragons’ Den, is ontstaan tijdens een interne training, waarbij aan medewerkers werd gevraagd om een pitch te houden. “Dit hebben we vervolgens ‘Het beste idee van De Haardstee genoemd’,” vertelt Koopman.

In totaal worden vrijdag twaalf pitches gepresenteerd. Deze mogen over elk type ontwikkeling binnen de organisatie gaan. “Wij hadden gedacht dat er ook wel een pitch zou zijn om het eigen werkgeluk van de medewerkers te vergroten maar dat gebeurde niet. Eigenlijk zijn alle twaalf pitches gericht op de doorontwikkeling van de cliënt”, vertelt medewerkster Margot Beukema.

Met dit initiatief wil de organisatie aan medewerkers de kans geven om ideeën te bedenken en deze vervolgens ook te ontwikkelen. “De Haardstee werkt heel erg bottom-up, dus medewerkers hebben veel invloed en zeggenschap en dat willen we eigenlijk verder versterken”, vertelt Beukema.

Het winnende idee wordt dan ook echt uitgevoerd en gefinancierd. “Dit vinden we zelf een behoorlijk ludieke actie omdat we het nog nooit ergens gezien hebben.”

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×