Voorzitter Hans Ludo van Mierlo en wethouder Elfred Bus tekenden woensdag een subsidieovereenkomst. (Foto: Dorpsmarketing Oegstgeest)

Dorpsmarketing Oegstgeest komende twee jaar verzekerd van subsidie

Dorpsmarketing Oegstgeest krijgt ook de komende twee jaar subsidie. Voorzitter Hans Ludo van Mierlo en wethouder Elfred Bus tekenden woensdag een subsidieovereenkomst, waardoor de stichting tot en met 2025 verzekerd is van 75.000 euro subsidie per jaar. Vanaf 2026 is de toekomst van de organisatie nog ongewis omdat de gemeentelijke bijdrage vanaf dat jaar gaat  verdwijnen.

In de subsidieovereenkomst zijn afspraken vastgelegd over de taakstelling van Dorpsmarketing. Ook zijn er plannen in opgenomen over de toekomst van de organisatie na 2025. Samen met onder meer ondernemersverenigingen gaat Dorpsmarketing in gesprek over hoe de activiteiten na die tijd voortgezet kunnen worden.

Bezoekers
Dorpsmarketing werd in 2017 opgericht op initiatief van de gemeente. Sinds die tijd richt de organisatie zich op het promoten van het dorp, zowel naar de eigen inwoners, als naar bezoekers uit de regio. Dit door middel van de permanente campagne Terug naar Oegstgeest. De stichting houdt een evenementenkalender bij en organiseert geregeld activiteiten in het dorp. Sinds de oprichting van de organisatie is de subsidie van de stichting een keer eerder verlengd. Uit een evaluatie van het gemeentebestuur bleek toen dat de stichting aan alle verwachten voldeed.

Hoewel ook een nieuwe evaluatie, naar aanleiding van de tweede subsidieperiode van 2020 tot en met 2023, tevredenheid bij de gemeente laat zien over het functioneren van de stichting, is er nu toch geen ruimte meer in de begroting van de gemeente. “Er zijn keuzes gemaakt die pijn doen”, zei wethouder Oudendijk destijds bij de presentatie van de begroting waaruit bleek dat het vanaf 2026 einde verhaal is met de subsidie voor Dorpsmarketing.

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×