Na maanden wachten, werd de woonboot donderdag rond 13.00 uur eindelijk naar zijn plek gebracht. (Video: Anita Janssen en Robbert Beurse. Foto's: Emile van Aelst)

Woonboot ligt op z'n plek; Zijlpoortsbrug kan weer dicht

De woonboot die al sinds juli vorig jaar tegenover het Ankerpark lag te wachten, is donderdag thuis gekomen. De ark bleek te breed om de Zijlpoortsbrug te passeren. Of de brugopening was te smal.

Dat verschil van inzicht is ook de reden van het geschil tussen gemeente en de eigenaren van de woonboot. Die hadden ruim op tijd gecontroleerd hoe breed de bruggen zijn die ze moesten passeren om hun nieuwe drijvende woning naar de definitieve bestemming aan de Herensingel te kunnen varen. Volgens de gemeente deden ze dat echter niet op de juiste manier, waardoor ze verkeerde informatie kregen.

De breedte van de doorgang werd wel juist doorgegeven, maar doordat het brugdek niet helemaal tot negentig graden opengaat, paste de woonboot er toch niet door. Gemeente en booteigenaren ruziën sindsdien over de vraag wie moet opdraaien voor de hoge kosten die nu gemaakt moesten worden om de boot toch de stad in te krijgen. Daarvoor werd woensdag al het brugdek verwijderd en kon oude woonboot naar buiten worden gesleept. Vandaag ging het nieuwe woonark naar binnen en morgen wordt het brugdek weer teruggeplaatst.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×