Leerlingen verbouwen een half jaar lang groente in hun eigen tuintje. (Foto: Vereniging Leidse Schooltuinen)

Vrijwilligers gezocht voor Leidse schooltuinen

De Vereniging Leidse Schooltuinen is op zoek naar vrijwilligers die de leerlingen kunnen begeleiden tijdens het nieuwe schooltuinseizoen dat binnenkort begint. “Rond 2 april, net na Pasen, staan die kinderen weer voor het hek en die willen dan graag leuke lessen krijgen”, vertelt schooltuincoördinator Marian Kathmann.

Schooltuinen zijn plekken in de stad waar schoolklassen een half jaar lang hun eigen eten verbouwen in hun eigen tuintje. Daarbij leren ze van alles over tuinieren. Hiervoor zijn veel vrijwilligers nodig. “Vroeger was er één begeleider en die vertelde dan aan vijftig kinderen wat ze moesten doen, maar zo werkt het tegenwoordig niet meer”, zegt Kathmann. “Kinderen willen individueler geholpen worden.”

Voordat een vrijwilliger aan de slag kan, krijgt deze de cursus ’tuinieren met kinderen’. Hier wordt van alles uitgelegd over tuineren en ook hoe je die kennis goed op de kinderen kunt overbrengen. Volgens Kathmann is er maar een eis aan de vrijwilligers: “Ze moeten het vooral heel leuk vinden en net zo enthousiast zijn als de kinderen.”

Aanmelden om vrijwilliger te worden kan via de website van de vereniging Leidse schooltuinen.

Leiden Maatschappij Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×