GJT Meerburg Zoeterwoude viert honderdjarig bestaan. (Video en foto's: Robbert Beurse)

GJT Meerburg Zoeterwoude viert honderdjarig bestaan

Gynastiek-, Jazz- en Turnvereniging Meerburg Zoeterwoude bestaat dit jaar honderd jaar. Dat vierden leden, oud-leden en geïnteresseerden zaterdag uitgebreid in centrum De Eendenkooi in Zoeterwoude-Rijndijk. Na een groepsdans werd het jubileum gevierd met koffie, limonade, taart en gezelligheid. ’s Avonds werd de dag afgesloten met een groot feest voor alle leden van de club.

De middag werd opgesierd met cadeaus en lovende woorden van sportwethouder Angelique Beekhuizen en burgemeester Fred van Trigt. Namens de turnbond KNGU was bestuurder Herman Ram aanwezig. “Het is heel bijzonder dat een turnvereniging er na honderd jaar nog steeds is. Dat gebeurt niet vaak en dus zijn we er bij”, vertelt hij na de openingsdans. Ram kwam niet met lege handen, hij overhandigde een speciale ‘Dutch Gymnastics’-vlag aan GJT Meerburg voorzitter Astrid Coene.

Leiders
Ook Coene is trots op haar vereniging. “Het gaat heel goed. We groeien nog steeds en wonnen verschillende prijzen. Ik zou tegen alle leden willen zeggen: ga zo door”, zegt ze. Aansluitend laat de voorzitter weten dat de club nog wel wat extra leiders kan gebruiken. Geïnteresseerden kunnen contact met haar opnemen.

Op de viering kwamen, mede dankzij het mooie weer, enkele honderden mensen af.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×