Op de laatste dag lag de redactievloer in Leiden bezaaid met cadeaus. (Foto: Emile van Aelst)

Actie Sintvoorieder1 genomineerd voor prijs

De goede doelenactie van Omroep West en tal van lokale omroepen om cadeaus in te zamelen voor de stichting Sintvoorieder1 is genomineerd voor een onderscheiding. De inzamelingsactie is in de race voor een zogeheten Regiohelden Award, dat is een onderscheiding voor de beste journalistieke producties van regionale omroepen.

De bekendmaking van de winnaars van de Regiohelden Awards is op donderdag 11 april tijdens het Regiohelden! Festival dat dit jaar in Friesland wordt gehouden. De regionale publieke omroepen organiseren dit rondreizende journalistiek festival jaarlijks. De nominatie voor de actie Sintvoorieder1 valt in de categorie ‘De Verbinder’ van het festival. Omroep West maakt ook met een onderzoek naar fraude door het LUMC door journalist Frank van Deutekom kans op een prijs. Dit onderzoekswerk werd genomineerd in de categorie ‘Nieuwsjager’.

Sintvoorieder1
Van 20 tot en met 24 november 2023 werkten in totaal twaalf omroepen uit de regio samen voor de actie Sintvoorieder1. Het doel was 50.000 cadeaus in te zamelen voor kinderen die anders geen cadeau met Sinterklaas krijgen. In totaal werden 88.283 cadeaus gedoneerd. Aan de Middelstegracht 87a in Leiden werden er 3.904 ingezameld.

De eindstand van de inzamelactie werd op vrijdagavond 24 november bekendgemaakt in de speciaal opgetuigde actiestudio van Radio West en Den Haag FM: de Centrale Bibliotheek van Bibliotheek Den Haag aan het Spui in Den Haag. Maartje van Weegen, bekend van radio en televisie, maakte de eindstand bekend. Dat gebeurde in aanwezigheid van vele vrijwilligers van Stichting Sintvoorieder1 en medewerkers van alle samenwerkende omroepen.

Samenwerking
Nadat Den Haag FM al enkele jaren actievoerde voor Stichting Sintvoorieder1, werd de inzameling in 2022 door de regionale omroep Omroep West breder uitgerold naar de al bestaande samenwerking met verschillende lokale radiostations in de regio. In 2023 sloten nog meer lokale omroepen zich aan waardoor in totaal twaalf omroepen actievoerden. Sleutelstad, BO, Studio Alphen, Omroep Delft, Midvliet, RTV Krimpenerwaard, RTV Katwijk, RTV Gouwestad, ZFM en Feel Good Radio deden mee met Den Haag FM en Omroep West.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×