(Foto: Chris de Waard)

Gemeente Leiden organiseert fotowedstrijd 'Lopen in Leiden'

De gemeente Leiden en de Voetgangersbeweging hebben 2024 uitgeroepen tot het ‘Jaar van de Voetganger’. Een jaar waarin de voetganger centraal staat. Om dit vast te leggen, organiseert de gemeente een fotowedstrijd, waarbij iedereen wordt opgeroepen om foto’s in te sturen van hun favoriete loopplek. Ook kinderen mogen meedoen.

“Leiden, met zijn rijke historie en architectuur, is bij uitstek een plek om te voet te ontdekken”, luidt de wervende tekst bij de gemeentelijke oproep. Niet alleen wandelplekken kunnen worden ingezonden. “Ook plekken waar het voor kinderen leuk is om te spelen, of juist zaken waar je tegenaan loopt zijn welkom.”

Ervaring met fotografie maakt voor de wedstrijd overigens niet uit. Wel is het van belang om de foto in een zo hoog mogelijke resolutie in te leveren. De beste foto’s krijgen een plekje bij een tentoonstelling in de foyer van het stadhuis en worden gedeeld op de sociale media van gemeente Leiden.

De tentoonstelling wordt op 27 mei door wethouder Ashley North geopend. De foto’s blijven tot 13 juni 2024 hangen.

Meedoen
Stuur je foto in naar jaarvoetganger@leiden.nl met in de mail ook je naam, leeftijd, de locatie van de foto en een eventuele toelichting. Inzenden kan tot en met 1 mei 2024.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×