Projectleider Stan van der Laan en wethouder Yvonne van Delft tijdens de wandeling. (Foto's: Robbert Beurse)

Circulaire wandeling door Leiden laat hergebruik in de stad zien

Wethouder Yvonne van Delft en stadsingenieur Stan van der Laan hebben donderdagmiddag een circulaire stadswandeling gemaakt. Met een groep geïnteresseerden liepen ze langs negen plekken rondom het Singelpark waar de buitenruimte is opgeknapt met hergebruikte materialen.

Ze maakten de wandeling in het kader van de Week van Circulaire Economie die in heel Nederland van 11 tot en met 16 maart wordt gehouden om extra aandacht te vragen voor het hergebruik van materialen. Onderweg gaven de wethouder en de stadsingenieur uitleg over de rol die circulariteit speelde bij de herinrichting van een bepaalde plek. “We willen niet alleen maar iets vertellen, maar het ook laten zien. Op deze plekken zijn grond, hout en stenen hergebruikt. Ze waren al op deze plek en daarmee bespaar je enorm veel op het vervoer van materialen”, legt Van Delft uit.

Sleutelstad-verslaggever Felix Straatsma in gesprek met Stan van der Laan.

Grond
In het Lakenpark is goed te zien wat Van Delft bedoeld. “Op de plek van het naastgelegen Katoenpark kwam natuurspeeltuin De Doorbraak. Bij de aanleg hielden we 1200 ‘kuub’ grond over. Dat konden we mooi hergebruiken om de betonnen muur van de parkeergarage aan het Lakenpark, 50 meter verderop, te verbergen. Het was een logistieke uitdaging omdat we de grond even tijdelijk ergens moesten opslaan, maar uiteindelijk is het gelukt en bespaarden we 800 vrachtwagens die heen-en-weer moesten rijden”, vertelt Van der Laar tijdens de wandeling.

Mede dankzij het zonnige weer liepen er enkele tientallen mensen mee met de wandeling.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×