Koningsnacht op de Lammermarkt in 2023. (Foto: PR)

Meezingspektakel voor ouderen nieuwe Koningsdagactiviteit

Een Meezingspektakel voor ouderen is een nieuwe activiteit in het programma van Koningsdag in Leiden. “Wij nodigen alle zestigplussers uit Leiden uit voor dit gratis meezingfeest in de foyer van Stadhuis Leiden”, zegt Trudy Kwik, voorzitter van de Oranjevereniging Leiden. Een andere nieuwe activiteit is een mogelijkheid voor mensen die eenzaam zijn om samen te eten in buurthuis Vogelvlucht.

De organisatie van Koningsdag draait op volle toeren, zo meldde de Oranjevereniging deze week bij de presentatie van het programma. De wijkverenigingen hebben de activiteiten gepland, de horeca heeft de muziek geregeld en de studentenverenigingen organiseren weer hun evenementen, niet alleen voor studenten maar voor alle Leidenaren. Volgens Kwik is het fijn om te merken dat er in de Leidse wijken steeds meer georganiseerd wordt. “Grote dank aan de vele vrijwilligers die zich ervoor inzetten”, zo laat Kwik weten.

Het bestuur van de Oranjevereniging bezoekt samen met burgemeester Peter van der Velden alle activiteiten in de stad. Zij gaan ook langs bij het grote festivalterrein op de Lammermarkt. De Leidse Koningsdag op 27 april begint om 9.00 uur met het hijsen van de vlag en het zingen van het Wilhelmus bij wijkvereniging de Lage Mors.

Evenementenklimaat
Hoewel er dus enkele nieuwe activiteiten zijn toegevoegd aan het programma op Koningsdag, gaat niet alles goed. Het Koningsdag Festival op de Garenmarkt gaat dit jaar niet door.  Daarover, en over het niet doorgaan van Werfpop en het Singelparkdiner, hebben de raadsfracties van VVD en Studenten voor Leiden vragen gesteld aan het college. Zij maken zich zorgen over het evenementenklimaat in de stad. De partijen constateren dat organisatoren naast financiële problemen ook een hoog opgelopen regeldruk ervaren. ‘Dat tast de levendigheid van de stad aan en is schadelijk voor de lokale economie”, zo menen zij.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×