Vlot Grand Café aan de Prinsessekade mag niet uitbreiden. (Foto: Reanne van Kleef)

Aanvraag voor uitbreiding Vlot niet in behandeling genomen

De uitbreidingsplannen van Vlot Grand Café gaan vooralsnog niet door. De gemeente Leiden heeft de aanvraag voor de omgevingsvergunning van Vlot buiten behandeling gesteld. Zo heet het formeel als een aanvraag niet verder wordt afgehandeld.

Als reden geeft de gemeente aan dat het bouwplan van Vlot-eigenaar Erik van Moorsel is gesitueerd op grond die in eigendom is van de gemeente Leiden, terwijl hij geen toestemming heeft voor het gebruik ervan. “In het vooroverleg dat wij naar aanleiding van uw verzoek hebben gevoerd, bent u erop gewezen dat u documenten moet overleggen, waaruit blijkt dat u wel toestemming heeft”, zo staat in de afwijzingsbrief van de gemeente. Zo’n brief is niet overlegd.

Omdat Van Moorsel de grond niet kan gebruiken, is het volgens de gemeente Leiden niet aannemelijk dat de uitbreiding kan worden gerealiseerd. Daardoor wordt de ondernemer niet aangemerkt als belanghebbende en kan hij dus ook geen vergunning aanvragen.

De afdeling Vergunningen van de gemeente merkt verder nog op dat aan de benodigde gemeentegrond vergunningen zijn verleend aan een derde partij. Ook daardoor worden de uitbreidingsplannen van Vlot geblokkeerd. “Uit de door u verstrekte stukken blijkt ook niet dat u overeenstemming heeft met de vergunninghouder van de ligplaatsen om deze ligplaatsen op te geven.” Het gaat daarbij om het rondvaartbedrijf de Oude Rijn van Sjaak Veringa.

Tegen de plannen van Vlot werd medio februari door zo’n tweehonderd omwonenden bezwaar gemaakt.

Economie Leiden Maatschappij Uitbreiding Vlot


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×