(Foto: Sleutelstad)

Paterbrug bij Universiteitsbibliotheek gaat weer open

De wandel- en fietsbrug aan de Witte Singel in Leiden die de Hortus Botanicus en universiteitsgebouw Lipsius met de Universiteitsbibliotheek verbindt gaat voor Pasen weer open. Dit laat Universiteit Leiden weten. De zogenaamde Paterbrug was jarenlang afgesloten wegens de renovatie van universiteitsgebouw Van Eyckhof. Een verplaatste bushalte keert niet terug naar de oude plek.

Nu de renovatie van het gebouw is afgerond kan ook de brug weer open. Volgens de universiteit was de brug al die tijd afgesloten om de ‘veiligheid van passanten te kunnen garanderen tijdens de werkzaamheden’. Dit tot ontevredenheid van onder meer D66, die vorig jaar opriep de brug te openen gezien deze niet voor bouwverkeer gebruikt werd. Dit gebeurde uiteindelijk niet. Wel werd de afsluiting tijdelijk opgeheven tijdens de 100 Bruggenloop.

Het opgeknapte universiteitsgebouw werd vorige week opgeleverd aan de universiteit. Later dit jaar gaat het weer open voor medewerkers en studenten onder de nieuwe naam Herta Mohrgebouw.

 

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×