De Klimaatmars Leiden werd in 2023 ook al gehouden. (Foto: Leiden Sneller Duurzaam)

Leiden Sneller Duurzaam eist steun van gemeente voor duurzaamheidscentrum

Het Netwerk Leiden Sneller Duurzaam roept op om donderdag 4 april mee te doen aan de Leidse Klimaatmars 2024. Aan het eind van deze protestmars overhandigt het netwerk een open brief aan de gemeente met de titel ‘Leiden Sneller Duurzaam met een Duurzaamheidscentrum’. Twee organisatoren van het Netwerk Leiden Sneller Duurzaam zijn momenteel bezig met de oprichting van zo’n duurzaamheidscentrum.

Leiden Sneller Duurzaam vindt dat de gemeente moet zorgen voor een locatie, financiële middelen en praktische steun om een duurzaamheidscentrum mogelijk te maken. Verschillende bewoners en meer dan dertig organisaties uit Leiden spraken al eerder hun steun uit voor dit initiatief.

De Leidse Klimaatmars 2024 vertrekt om 18.45 uur vanaf de Beestenmarkt richting het stadhuis en maakt onderweg een korte stop bij het Volkshuis op de Apothekersdijk. De organisatie vraagt deelnemers om hun eigen spandoeken en vlaggen meenemen. Volgens Leiden Sneller Duurzaam zou het Volkshuis een zeer geschikte locatie zijn voor een duurzaamheidscentrum. Om 19.30 uur neemt wethouder Yvonne van Delft (Energie) de open brief van Leiden Sneller Duurzaam voorafgaand aan de raadsvergadering in ontvangst bij het Leidse stadhuis.

Bij de Leidse Klimaatmars van vorig jaar was het duurzaamheidscentrum één van de zeven speerpunten. Twee andere – het uitroepen van de klimaatnoodtoestand en het organiseren van een burgerberaad – zijn het afgelopen jaar al gerealiseerd.

Maandag 1 april is het Dutch Overshoot Day, de dag waarop Nederland zijn portie grondstoffen voor het hele jaar al verbruikt heeft. Deze zogenoemde Overshoot Day valt elk jaar op een eerder moment. Vorig jaar viel deze dag op 12 april.

Duurzaamheid Leiden Klimaatmars Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×