Actie voor energiebesparing: vloerisolatie met schuimbeton. (Foto: Frank Steenkamp)

Leiderdorp start collectieve actie voor isolatie van woningen

De gemeente Leiderdorp begint deze maand met een collectieve actie voor woningisolatie voor huiseigenaren. Iedereen uit Leiderdorp met een grondgebonden woning kan meedoen. Hoe, dat maakt de gemeente binnenkort bekend via de eigen kanalen.

“Het is belangrijk dat elke Leiderdorper mee kan doen aan de energietransitie, door deze collectieve actie proberen we huishoudens te motiveren”, vertelt wethouder Gebke van Gaal. “Door te isoleren gaat de energierekening omlaag, omdat er minder warmte verloren gaat.”

Het geld dat beschikbaar wordt gesteld is onderdeel van het Nationaal Isolatieprogramma. De collectieve actie loopt tot 31 december 2026, tenzij het budget eerder op is. Dan stopt de actie eerder. De gemeente Leiderdorp roept daarom woningeigenaren op om niet te lang te wachten met aanmelden. De actie wordt voor een groot aantal woningen georganiseerd, waardoor woningeneigenaren voordeliger uit zijn dan als ze zelf een offerte aan zouden vragen.

Extra 
Voor eigenaren met een slecht geïsoleerde woning en een gemiddelde WOZ-waarde die lager is dan gemiddeld, is er boven op de kortingsactie ook nog een subsidie beschikbaar. De woningeigenaren die hier voor in aanmerking k0men, krijgen een brief van de gemeente.

De actie is niet alleen interessant voor woningeigenaren. De gemeente is namelijk ook nog opzoek naar bedrijven die isolatiemateriaal aanbieden. Bedrijven in de Leidse regio die interesse hebben om mee te doen, kunnen contact op nemen via info@duurzaambouwloket.nl.

Duurzaamheid Leiderdorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×