Met de nieuwe boot is er ieder weekend de mogelijkheid voor slechtzienden om te roeien. (Video: Brigit Disseldorp)

Studentenroeivereniging Njord doopt boot van Rowing Blind Project

In het gezelschap van leden en sponsoren werd vrijdagmiddag bij Koninklijke Studentenroeivereniging Njord een nieuwe boot gedoopt voor het Rowing Blind Project. De boot moet voortaan altijd beschikbaar zijn voor slechtziende roeiers. Ook als alle andere boten van de roeivereniging nodig zijn voor wedstrijden.

Rowing Blind is opgezet naar het concept van Running Blind, waarin slechtzienden kunnen hardlopen door aan een maatje gekoppeld te worden. Rowing Blind werkt volgens ditzelfde  principe maar dan in een roeiboot.

De nieuwe boot is vernoemd naar de Noorse god Odin, omdat deze volgens de verhalen zijn oog inwisselde om van de bron van wijsheid te kunnen drinken. Hij blijft dus altijd bij de studentenroeivereniging liggen, zodat slechtziende roeiers ook bij Njord terecht kunnen als tijdens wedstrijdweekenden alle andere boten weg zijn.

Tot nu toe was het zo dat tijdens sommige weekenden geen boot beschikbaar was bij de vereniging zelf. De wedstrijden worden namelijk door het hele land georganiseerd. Met deze nieuwe extra boot is er hoe dan ook ieder weekend de mogelijkheid voor slechtzienden en hun maatjes om te roeien.

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×