(Afbeelding: Google Maps)

Herinrichting Acacialaan Leiderdorp langer uitgesteld

De geplande herinrichting van de Acacialaan in Leiderdorp loopt verdere vertraging op. De gemeente heeft moeten besluiten om de werkzaamheden uit te stellen tot in 2025. Eind 2024 kan namelijk pas een nieuwe kapvergunning worden geregeld.

De herinrichting van de Acacialaan staat al geruime tijd op de planning. De weg en de omliggende groenvoorzieningen zijn toe aan vernieuwing en verbetering. De herinrichting omvat onder andere het vervangen van het wegdek, het aanleggen van nieuwe fietspaden en het verbeteren van de verkeersveiligheid.

De gemeente heeft eerder al een ontwerp laten maken. Daarin is het nodig om 24 bomen te kappen. Na bezwaar van een omwonende veegde de rechter de kapvergunning van tafel. De bezwaarmaker verzette zich tegen de kap omdat de bomen al decennialang langs de Acacialaan staan.

De gemeente moest vervolgens aan de slag met het aanpassen van de Verordening op de beplantingen en vervolgens met een nieuwe aanvraag voor een kapvergunning. De verwachting was dat dit in maart geregeld zou zijn. Dat redde de gemeente niet, waardoor het hele proces nu opschuift. De verwachting is dat de gemeenteraad deze maand de gewijzigde Verordening op de beplantingen bespreekt. Pas daarna kan een nieuwe kapvergunning worden aangevraagd.

“Dit betekent dat de noodzakelijke bomenkap op de Acacialaan in ieder geval tot en met december 2024 wordt uitgesteld. Dit heeft als gevolg dat de werkzaamheden aan de weginrichting en de ondergrondse voorzieningen pas na de winter van 2024-2025 kunnen starten”, zo laat de gemeente weten.

Leiderdorp Politiek Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×