Wethouder Abdelhaq Jermoumi slaat de eerste paal van het Trefpunt. (Foto: Roeland van Wely)

Nieuw buurtcentrum voor Leiden-Noord dankzij initiatief bewoners

Leiden-Noord krijgt een nieuw buurthuis. Wethouder Abdelhaq Jermoumi (kansengelijkheid) sloeg daarvoor afgelopen woensdag de eerste paal aan de Charlotte de Bourbonhof. Het buurthuis Trefpunt is een initiatief van Ali Kundak van bewonersvereniging Zwijgers van Noord. “Deze buurtontmoetingsplekken zijn belangrijk voor de sociale samenhang”, aldus Jermoumi. “De inzet van Ali is dan ook waardevol voor de stad.”

“Dit buurthuis is belangrijk, want er veel gaat veranderen in Leiden-Noord”, vertelt Ali Kundak. “De komende jaren wordt in deze wijk namelijk veel gesloopt en er vindt veel nieuwbouw plaats. De gemeente Leiden en woningcorporatie De Sleutels kunnen het Trefpunt dan ook mooi gebruiken om daarover aan buurtbewoners uitleg te geven. We gaan het gebouw ook gebruiken voor het organiseren van barbecues en opruimacties. En we maken natuurlijk elke woensdag soep, die we vanuit hier verdelen over de hele wijk.”


Wethouder Abdelhaq Jermoumi (kansengelijkheid) en Ali Kundak van bewonersvereniging Zwijgers van Noord over het nieuwe buurthuis.

Het nieuwe buurthuis heeft veel glas, zodat voorbijgangers goed kunnen zien wat er gebeurt. In tegenstelling tot de oude ruimte van de bewoningsvereniging, dat zich in een kelder van een flat aan de Charlotte de Bourbonhof bevond, is het nieuwe gebouw voor iedereen goed toegankelijk. Het Trefpunt wordt deels betaald door woningcorporatie De Sleutels, het Druckerfonds en de gemeente Leiden en is naar verwachting in juli 2024 klaar.

Artist’s impression van het nieuwbouw buurthuis Trefpunt in Leiden. (Beeld: Architectenbureau Köstüre Design)

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×