Gert-Jan Coevert
Gert-Jan Coevert. (Foto: PR)

ZVL-1886 stelt nieuwe coach aan na wegvallen Jacob Spijker

Leids waterpolo-icoon en coach van ZVL-1886 dames 1 Jacob Spijker is op vrijdag 29 maart getroffen door een hartstilstand. Op dit moment verblijft Spijker nog in het ziekenhuis, waar hij wacht op verdere behandeling. De verwachting is dat hij een aanzienlijke periode van revalidatie nodig heeft. Daarom heeft de waterpoloclub Gert-Jan Coevert aangesteld als hoofdcoach van het vrouwenteam.

Iefke van Belkum, technisch directeur van ZVL-1886 en voormalig olympisch kampioen, benadrukt de impact van dit nieuws op de vereniging. “Jacob is een icoon binnen onze vereniging. Met bijna vijftig jaar ervaring als coach en zijn vele bijdragen als vrijwilliger, heeft hij een onschatbare rol bij ZVL-1886 waterpolo.”

Als reactie op de onvoorziene situatie heeft ZVL-1886 snel gehandeld door Gert-Jan Coevert aan te stellen als hoofdcoach van dames 1. Met het einde van het huidige competitieseizoen en de aankomende play-offs in zicht, was het volgens de club van essentieel belang om een ervaren coach aan te stellen.

Coevert, voormalig international met uitgebreide coach ervaring, was al actief als coach van dames 2 bij ZVL-1886. Hij nam wekelijks deel aan de trainingen van de vrouwenselectie. “Zijn bewezen betrokkenheid en competenties maken hem een geschikte kandidaat voor de rol van hoofdcoach. Naast zijn nieuwe rol maakt hij ook het seizoen af als coach van dames 2”, zo laat de club weten.

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×