Aanhouding van een verdachte door de politie. (Foto ter illustratie: Regio15)

Inbraakgolf Leidse regio nog niet opgelost met aanhoudingen

De inbraakgolf die de Leidse regio het afgelopen jaar teisterde, is met de aanhouding van 24 verdachten door de politie van ons district (Leiden-Bollenstreek) nog niet opgelost.

De opgepakte woninginbrekers worden verdacht van 35 zaken, terwijl alleen al in Leiden het aantal woninginbraken vorig jaar met 43 zaken steeg. Er moeten dus nog de nodige inbrekers op vrije voeten zijn. De politie vraagt dan ook aan iedereen om alert te blijven en bij onraad 112 te bellen.

De aanhoudingen door de politie vonden plaats over een periode van een half jaar. Een aantal van hen zit nog vast, anderen wachten in vrijheid het verdere verloop van hun strafzaak af of hebben hun straf er inmiddels al op zitten. “Een aantal van hen kon worden opgepakt met behulp van vingerafdrukken en DNA, maar in een aantal gevallen kon een verdachte op heterdaad aangehouden worden dankzij oplettende buurtbewoners”, aldus de politie.

In Leiden steeg het aantal woninginbraken vorig jaar van 123 in 2022 naar 166 in 2023, in Leiderdorp van 22 naar 27, in Oegstgeest 22 naar 38, in Voorschoten van 28 naar 62 en in Zoeterwoude van 3 naar 7. Alleen Wassenaar was minder in trek; daar daalde het aantal inbraken van 58 in 2022 naar 54 in 2023. “Gelegenheid creëert vaak de dief”, stelt de politie. “Sluit dus ramen en deuren, ook als u maar heel even weg bent.”

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×