De telling helpt gemeenten passend beleid te maken voor dak- en thuisloosheid. (Foto: Pixabay)

Leidse regio doet mee aan telling van dak- en thuislozen

Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Zoeterwoude en de andere acht gemeenten van de regio Holland Rijnland doen deze maand mee aan de landelijke ETHOS-telling voor dak- en thuisloosheid.

Doel is inzicht te krijgen in de omvang en de aard van de groep dak- en thuislozen. Met deze informatie kunnen gemeenten effectief beleid maken. De telling staat onder leiding van Kansfonds en de Hogeschool Utrecht.

Na de telling vorig jaar in Noordoost-Brabant doen dit jaar 55 gemeenten uit zes regio’s mee aan de nieuwe telling. Op 9 en 11 april brengen gemeentelijke diensten, maatschappelijke opvangorganisaties, buurthuizen, kerken, woningcorporaties, thuiszorg, maatschappelijk werk, scholen en politie de dak- en thuisloze mensen in kaart. “De kracht van deelname van zo’n breed palet aan organisaties is dat ook tot nu toe verborgen groepen worden gevonden”, zo laat Kansfonds weten.

In de regio Holland Rijnland wordt de telling op 11 april uitgevoerd. “Door in onze gemeente zo veel mogelijk verschillende organisaties bij de telling te betrekken, hopen we iedereen die dak- of thuisloos is in beeld te krijgen. Dat helpt ons om passend beleid te maken voor het probleem”, vertelt Hubert Schokker, de Voorschotense wethouder van Gezondheidszorg en Welzijn.

Wereld Daklozendag
Kansfonds is een organisatie die ‘iedereen een thuis’ wil geven. Dat is niet alleen een dak boven je hoofd, maar ook genoeg geld om te leven en de mogelijkheid om mee te doen in de maatschappij. De landelijke resultaten van de ETHOS-telling worden op 9 oktober gepresenteerd. Dat is één dag voor Wereld Daklozendag.

 

 

Economie Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Politiek Regio Voorschoten Wassenaar Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×