Een medewerker van de Vega Express pakt een burger in. (Foto: Robbert Beurse)

Vega Express stopt: 'Geen opvolger gevonden'

De enige vegetarische bezorgsnackbar van Leiden gaat stoppen. Aan het eind van deze maand sluit de Vega Express definitief haar deuren. Het is oprichters Job van der Poel, Guus Padding en Mareijn Roggeband niet gelukt om een opvolger voor hun bedrijf te vinden.

De drie studievrienden startten de Vega Express tijdens de coronacrisis. “We zagen dat veel mensen eten bestelden, maar dat het vegetarische aanbod flink tegenviel. Daarom zijn we een volledig ‘vega’ snackbar gestart”, vertelt Van der Poel. Het concept liep goed. In 2022 werden de drie zelfs beloond met een prijs. Een jaar lang mochten ze zich het beste vegetarische bezorgrestaurant van Nederland noemen.

Enkele jaren na de crisis zijn de oprichters toe aan een nieuwe uitdaging. “Het is leuk werk in de snackbar, maar we zijn toe aan een ander soort baan”, legt Van der Poel uit. Ondanks verschillende pogingen lukte het niet om een partij te vinden die de Vega Express wil overnemen. “Jammer, want stiekem heb ik er wel eens van gedroomd om hier een hele keten van te maken”, zegt Van der Poel. De jonge ondernemer beschikt zelf niet over de financiële middelen om die droom waar te maken. “En dus houdt het op”, stelt hij.

Op donderdag 25 april 2024 is de Vega Express voor het laatst geopend.

Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×