(Foto's: Café De Gouwe)

Touwtrekfanaten organiseren wedstrijd in Café De Gouwe

Teams van collega’s en vrienden gingen afgelopen zaterdagavond de strijd met elkaar aan tijdens een touwtrekwedstrijd op een opmerkelijke plek in Oegstgeest – midden in café De Gouwe. Henk Heemskerk, samen met Herman Hoogervorst de organisator van het evenement, zegt al jaren bezig te zijn met touwtrekken. “We zijn door heel Nederland getrokken.”

“We hebben competitie gedaan in Noord-Holland. We zijn overal geweest. Ik ben zelfs nog een keer naar Ierland geweest”, vertelt Heemskerk. “Nederlands kampioen!”, valt Herman Hoogervorst hem trots in de rede. “En daarna zijn we kroegtijgers geworden”, gaat Hoogervorst verder. “We dachten: dit moeten we een keer doen in de kroeg. Niemand geloofde ons. Dat bestaat helemaal niet, daar is geen ruimte voor, dachten ze. Maar die ruimte hebben wij gecreëerd.”

Café De Gouwe blijkt inderdaad een geschikte plek voor een wedstrijdje touwtrekken. Heemskerk: “We hebben een uniek café, dat heel lang is en heel smal. Dus dat komt heel mooi uit. We kunnen het binnen doen. We hebben niks te maken met regeltjes van de gemeente en het Rijk. We hoeven er niet voor te betalen. We kunnen hier gewoon terecht, we hebben consumpties – klaar, het is een geweldig feest.”

De organisatie ziet in het touwtrekken een mooie gelegenheid om mensen bij elkaar te brengen, en roept daarom verenigingen in Oegstgeest en de regio op om hun voorbeeld te volgen. De burgemeester van Oegstgeest, Emile Jaensch, deed ook mee (zie eerste foto hieronder).

Maatschappij Oegstgeest Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×