Johan van Voorthuijzen (links) bij de opname van een podcast-aflevering. (Foto: Emile van Aelst)

Leidse paragnost start podcast

De Leidse paragnost Johan van Voorthuijzen is terug van weggeweest. Ter gelegenheid van zijn comeback is hij te beluisteren in een serie podcasts waarin hij terug- én vooruitblikt op zijn onstuimige jeugd, zijn succesvolle optredens, zijn heftige ziekteperiode en zijn terugkeer.

Van Voorthuijzen had vooral in de jaren negentig en de jaren nul veel succes met zijn zaaloptredens in het land en zijn radioprogramma Grenzeloos op de lokale omroep van Leiderdorp.  Daarna deed hij een stapje terug, maar bleef verbonden met de spirituele wereld. Zo is hij nog steeds voorzitter van het Spiritisch Genootschap Leiden.

Na een aantal hartaanvallen en een bijna-doodervaring in 2023 werd het de 62-jarige Johan duidelijk dat zijn werk nog niet klaar is. Hij voelt zich gedrevener dan ooit om zich weer belangeloos in te zetten voor mensen die om zijn hulp vragen. De vijfdelige podcastserie De ParaPodcast van Johan van Voorthuijzen, die Johan maakt in samenwerking met podcaster Jaap van Sandijk, is te vinden op Spotify.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×