(Foto's: Regio15 en ingezonden)

XR Leiden blokkeert Schuttersveld bij kantoor ING-bank

Extinction Rebellion Leiden heeft vanmorgen geprotesteerd bij het ING-kantoor aan het Schuttersveld. Zo’n veertig demonstranten blokkeerden met onder andere bankstellen de weg voor het verkeer. Ook lijmde een deel van de ‘Leidse Rebellen’ zich vast aan het wegdek.

Met de demonstratie protesteerde XR Leiden tegen wat ze de ‘aanhoudende greenwashing-campagnes en het sponsoren van de fossiele industrie’ noemen. “We gaan niet weg vóór ING zijn rampzalige beleid aanpast en excuses maakt voor de schade die het al heeft aangericht door steun te geven aan gas en olie.”

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×