De vrijmarkt op de Hooglandse Kerkgracht wordt altijd druk bezocht. (Foto: Emile van Aelst)

Kinderkermis, vrijmarkt en meezingspektakel: Leiden viert uitgebreid Koningsdag

In de Sleutelstad wordt ook dit jaar weer uitgebreid stilgestaan bij de verjaardag van Koning Willem-Alexander. In bijna iedere wijk valt wel iets te beleven. Vooruitlopend op het feest neemt de Oranjevereniging Leiden vast mee in het programma.

“We gaan het weer uitgebreid vieren. Er zijn natuurlijk verschillende vrijmarkten, optredens, een kinderkermis en oud-Hollandse spelen. Bekende activiteiten, die de verschillende wijkbesturen al jaren organiseren. Maar waarom ook niet? Als iets werkt, waarom zou je het dan veranderen?”, zegt Remko van Laarhoven van de Oranjevereniging.

Meezingfeest
Nieuw dit jaar is het meezingspektakel in de foyer van het stadhuis. “We wilden iets doen voor de ‘oudere doelgroep’. Dat werd een gratis meezingfeest voor zestigplussers. De toegang is gratis, en dan krijgt iedereen ook nog eens een kopje koffie met iets lekkers en een drankje na afloop”, vertelt Van Laarhoven enthousiast.


Remko van Laarhoven over Koningsdag in Leiden.

Ronde
Traditioneel maakt de Oranjevereniging, samen met bestuursleden van de drie grote studentenverenigingen en de Leidse burgemeester op 27 april een ronde langs de verschillende activiteiten in de stad. “Het is elk jaar weer heel erg leuk om in elke wijk even te zien wat er allemaal gebeurt. We zijn ook heel benieuwd hoe burgemeester Peter van der Velden en zijn vrouw de viering van Koningsdag in Leiden ervaren.”

Trompet
In de korte tijd dat Van der Velden (waarnemend) burgemeester van Leiden is, heeft hij al meermalen muzikaal van zich laten horen. Hij speelde een deuntje mee tijdens Leids Ontzet en gaf hij al spelend het startsein voor de Santa Run. Of hij ook tijdens Koningsdag de trompet ter hand neemt valt nog te bezien. “Er zijn in Leiden zoveel mensen die beter spelen dan ik, misschien moet ik het die dag maar aan hen overlaten”, zegt hij hierover tegen een verslaggever van Sleutelstad.

Het volledige programma van de viering van Koningsdag in Leiden is te vinden op de website van de Oranjevereniging.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×