(Foto: PR)

Keppeltje of hoofddoek moet mogelijk worden voor Leidse BOA

GroenLinks en de Partij van de Arbeid willen dat het in Leiden mogelijk wordt om religieuze en levensbeschouwelijke uitingen te dragen als boa in uniform. Vanavond dienen zij daar een voorstel voor in bij een commissievergadering van de gemeenteraad. In de discussie moet duidelijk worden of er een meerderheid van de raad voor het voorstel is.

Steden als Arnhem, Amsterdam en Utrecht hebben al besloten om toe te staan dat een boa bijvoorbeeld een keppeltje of hoofddoek kan dragen bij het boa-uniform.

“Leiden is een inclusieve stad, iedereen is hier welkom om te zijn wie die is en om mee te draaien in onze stad. Dat willen we uitdragen door middel van dit voorstel”, aldus Emma van Bree (GroenLinks). Marc Newsome (PvdA) vult aan: “We hopen dat de boa’s nog meer een afspiegeling van alle Leidse inwoners worden en dat mensen die nu twijfelen om boa te worden vanwege de kledingvoorschriften tóch de stap gaan wagen.”

Naast de grote symbolische waarde van het voorstel, is het de verwachting van beide indieners dat er op de middellange termijn daadwerkelijk verandering ontstaat.

Advertentie

Leiden Politiek Boa uniform


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×