Foto: Archief (Louis Smit)

Leiden krijgt maximum aantal bewonersparkeervergunningen

De gemeente Leiden hanteert vanaf 1 mei een maximum aantal bewonersparkeervergunningen in het centrum. Hiermee kan het aantal geparkeerde auto’s op straat in de toekomst niet verder groeien en ontstaat er volgens de gemeente meer ruimte voor fijn wonen, gezond ondernemen, vergroenen en buiten ontspannen.

Deze maatregel komt voort uit de Parkeervisie en ondersteunt de maatregelen uit de Agenda Autoluwe Binnenstad. De binnenstad wordt opgedeeld in vier wachtlijstgebieden. Als het maximaal aantal bewonersparkeervergunningen in een wachtlijstgebied is bereikt, komt de volgende aanvraag op de wachtlijst. Wanneer de parkeerdruk het toelaat, wordt het maximum uit te geven bewonersparkeervergunningen jaarlijks naar beneden bijgesteld. Nieuwe bewoners kunnen geen tweede bewonersparkeervergunning meer aanvragen. Volgens de gemeente heeft niet iedere nieuwe bewoner een auto, waardoor er ook steeds minder parkeerplekken nodig zijn.

Wethouder Ashley North (Mobiliteit): “Door parkeren anders te organiseren winnen we onze historische binnenstad terug van de geparkeerde auto. De ruimte in onze stad is immers schaars, en de ruimte die we hebben, gebruiken we het liefst voor schoon vervoer, bijvoorbeeld met fietsenrekken of toegankelijke stoepen. Of we gebruiken de ruimte voor groen of een bankje om van onze grachten te genieten. Door deze en andere parkeermaatregelen in onze binnenstad winnen we de komende jaren een gebied zo groot als twee keer het Van der Werfpark.”

 

 

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×