Het team Beheer en Onderhoud van Gemeente Oegstgeest (Foto: Facebook gemeente Oegstgeest)

Gemeente Oegstgeest strooit 90 ton zout en wil investeren in nieuwe machines

Om de gladheid te blijven bestrijden wil het college van Oegstgeest investeren in nieuwe strooimachines. De raad wordt nu gevraagd voor een vervangingskrediet. Met het vervangen van de oude machines wordt er op een meer efficiënte en duurzame manier zout gestrooid. De nieuwe apparaten strooien niet onnodig veel, waardoor het milieu minder belast wordt.

Het afgelopen strooiseizoen liep van november tot en met maart. De medewerkers van afdeling Beheer en Onderhoud van Oegstgeest zijn zo’n 15 keer uitgerukt. In totaal werd er 90 ton zout gestrooid en werd er ruim 1.300 kilometer door het dorp gereden. Afgelopen week werden de medewerkers door wethouder Elfred Bus bedankt en verrast met taart.

 

Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×