De Meelfabriek verlicht. (Foto: De Meelfabriek)

Opdrachtgever De Meelfabriek genomineerd voor architectuurprijs

Meelhattan bv, de opdrachtgever van De Meelfabriek, is één van de vijf genomineerden voor De Gouden Piramide. De Gouden Piramide is de tweejaarlijkse rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur en gebiedsontwikkeling. De nominatie wordt gekenmerkt door de durf en ambitie achter het project, om de vernieuwing die is gezocht en de manier waarop.

Eigenaar Ab van der Wiel kocht eind jaren tachtig de leegkomende meelfabriek in Leiden, nadat hij geïnspireerd was geraakt door de rauwe industriële gebouwen in het Meatpacking District in New York. Van der Wiel zette in op behoud en herontwikkeling van de monumentale gebouwen

Eind mei komt de jury langs in Leiden om met eigen ogen De Meelfabriek te bekijken. De uitreiking van deze prestigieuze prijs vindt plaats in oktober.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×