Een meerderheid van de Leiderdorpse gemeenteraad wil dat de gemeente werk maakt van uitgiftepunten voor gratis menstruatieproducten in het dorp. (Foto's: Armoedefonds)

Leiderdorpse raad pleit voor uitgiftepunten voor menstruatieproducten

Een meerderheid van de Leiderdorpse gemeenteraad wil dat de gemeente werk maakt van uitgiftepunten voor gratis menstruatieproducten in het dorp. GroenLinks-PvdA, Lokale Partij Leiderdorp (LPL) en D66 vragen de gemeente in gesprek te gaan met Incluzio en onderwijsinstellingen voor de realisatie van extra uitgiftepunten voor menstruatieproducten in Leiderdorp.

Een op de tien meisjes/ vrouwen in Nederland leeft in armoede en heeft geen geld voor menstruatieproducten, heeft het Armoedefonds berekend. Bij de menstruatieproductenuitgiftepunten (MUP) kunnen meisjes en vrouwen gratis menstruatieproducten krijgen. In steden zijn deze uitgiftepunten al vaak te vinden, maar ook plaatsen als bijvoorbeeld Voorschoten, Koudekerk en Rijnsburg hebben deze punten al.

Gemeenten kunnen bij het Rijk geld aanvragen voor voedselhulp en materiële basishulp. Dit geld komt uit het Europees Sociaal Fonds Plus (ESF+). Concreet kunnen gemeenten geld krijgen voor het realiseren van extra uitgiftepunten voor menstruatieproducten.

Op dit moment is er één uitgiftepunt voor menstruatieproducten te vinden in Leiderdorp, namelijk bij roeivereniging Asopos de Vliet. De partijen willen dat de gemeente contact opneemt met Asopos om te vragen of dit uitgiftepunt voor menstruatieproducten goed gebruikt wordt.

Leiderdorp Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×