De Van Brienenoordbrug is toe aan groot onderhoud. (Foto: Wikimedia)

Veiligheidsmaatregelen rond Van Brienenoordbrug raken ook onze regio

De Haagse burgemeester Jan van Zanen en zijn Rotterdamse collega Ahmed Aboutaleb vrezen voor enorme files van Leiden tot Breda als er niet snel wordt begonnen met de onderhoudswerkzaamheden aan de Rotterdamse Van Brienenoordbrug.

De burgemeesters zeggen honderd miljoen euro nodig te hebben om een verkeerschaos in de regio te voorkomen. In een brandbrief schrijven de burgemeesters dat er dit jaar mogelijk al rijstroken dicht moeten vanwege instortingsgevaar.

De Van Brienenoordbrug is ruim een halve eeuw oud en hard toe aan onderhoud. Rijkswaterstaat besloot eind januari echter om de onderhoudswerkzaamheden met vier jaar uit te stellen. Burgemeesters Van Zanen en Aboutaleb verwachten dat deze uitgestelde werkzaamheden gevolgen hebben. Volgens hen moet mogelijk dit jaar nog de maximumsnelheid omlaag en eventueel rijstroken worden gesloten om instortingsgevaar van de brug te voorkomen.

Leiden Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×