De paal bij de Zijl waar onlangs nog een geel bord op zat dat moet waarschuwen tegen medisch glasafval. (Foto: Louis Smit)

Waarschuwingsbord medisch afval bij 'hondenstrandje' is weg

Het gele bord dat moet waarschuwen tegen medisch glasafval in de Zijl is plotseling verdwenen. Alleen een kale paal staat nog vlakbij het zogenoemde hondenstrandje bij de Merenwijk, waar in het water resten liggen van afval van het voormalig Academisch Ziekenhuis Leiden.

Wijkvereniging Merenwijk had de gemeente Leiden verzocht om plaatsing van een waarschuwingsbord. Dat kwam er en een week geleden hing het er nog.

De mysterieuze verdwijning van het bord leidt tot speculaties bij hondenbezitters en andere passanten. Het bord werd onduidelijk gevonden, dus zou het door de gemeente zijn verwijderd? Zou het om vandalisme gaan? Zou iemand dat bord graag in huis willen hebben?

Gejat
“Ik denk dat het bord bij een verzamelaar aan de muur hangt, ik denk dat het gejat is”, zegt Edward Marinus van Stichting Grachtwacht, die het ziekenhuisafval ontdekte dat ver voor de bouw van de Merenwijk was gedumpt. Het ging met name om flesjes van het difterievaccin, luizenkammen en injectienaalden.

De gemeente Teylingen voerde een sanering uit, maar Grachtwacht trof vorig jaar toch nog afval van het Academisch Ziekenhuis Leiden (nu LUMC) aan bij het hondenstrandje.

Nieuw bord
Op de vraag naar de verdwijning van het bord antwoordt de gemeente Leiden: “De gemeente heeft het bord niet laten verwijderen, waar het is gebleven is niet bekend. Er is inmiddels een nieuw bord besteld.”

  • Het verdwenen bord. (Foto: Louis Smit)
    Het verdwenen bord. (Foto: Louis Smit)
Leiden Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×