Marco Overdevest en zijn medewerkers nemen zaterdag ook een dagje vrij om Koningsdag te vieren. (Foto: Chris de Waard)

Halve zaterdagmarkt tijdens Koningsdag in Leiden

Veel marktkooplui laten komende zaterdag verstek gaan in Leiden. Omdat Koningsdag dit jaar op zaterdag valt, is het alsnog flink druk in het centrum waar ook de traditionele kindervrijmarkt wordt gehouden. “Het hele gebied is evenemententerrein”, zegt gebiedsmanager Nilles Raken. “Maar de markt gaat wel gewoon door.”

Een inventarisatie heeft uitgewezen dat de markt op Koningsdag wel een stuk kleiner is dan op een normale zaterdag. Alleen op de Botermarkt en het stuk Nieuwe Rijn tussen de Koornbeursbrug en de Karnemelkbrug bij ’t Gangetje staan marktkramen. Dus niet op de Vismarkt, Aalmarkt en de Nieuwe Rijn tussen de Koornbeursbrug en de Visbrug.

Advertentie

Economie Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×