(Foto: Jonker Travel)

Proef met nachtbus tussen Leiden Centraal, Katwijk en Noordwijk van start

De nachtbus tussen Leiden Centraal, Katwijk en Noordwijk aan Zee gaat vanaf vrijdagnacht rijden. Het gaat om een proef. De gemeentes Katwijk en Noordwijk maken de busverbinding mogelijk. Ze geven daarmee gehoor aan een wens van ondernemers en jongeren uit de dorpen.

In de loop van volgend jaar bepalen beide gemeenten in overleg met busondernemer Jonker Travel uit Katwijk en de politie of de nachtbus na 2025 blijft rijden.

De nachtbus rijdt elk weekend in de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag tussen Leiden Centraal en halte Centrum in Noordwijk aan Zee via Katwijk. De dienstregeling wordt opgenomen in de 9292 reisinformatie.

Reizigers kopen voor vijf euro per enkele reis via pinbetaling een vervoersbewijs in de bus. De OV-chipkaart en studenten OV-pas zijn niet geldig in deze nachtbus. Op elke busrit rijdt een beveiligingsmedewerker mee.

Vertrek: ongeveer ieder uur vanaf Leiden Centraal en vanaf Noordwijk aan Zee (via Katwijk).

Advertentie

Leiden Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×