Meezingspektakel 2024
Het was een muzikaal meezingspektakel voor ouderen in de foyer van het stadhuis van Leiden. (Foto's: Emile van Aelst)

Koningsdag 2024 begonnen met eerste meezingspektakel voor ouderen

De Oranje Vereniging in Leiden hield donderdagmiddag voor de eerste keer een Meezingspektakel voor ouderen in de foyer van het stadhuis van Leiden. Tussen 14.00 en 16.00 uur waren  alle zestigplussers van Leiden uitgenodigd mee te doen met dit gratis meezingfeest.

Ze zongen allerlei liedjes onder begeleiding van het koor van studentenvereniging Minerva, Sempre Crescendo. Het koor van Minerva zingt normaal gesproken alleen klassieke liederen, speciaal voor deze middag hadden zij Nederlands repertoire ingestudeerd met bekende oude en nieuwe nummers.

De voorzitter van de Oranje Vereniging, Trudy Kwik, heette iedereen welkom bij dit nieuwe evenement. Het was in het begin niet echt druk, maar wel gezellig. Er waren oranje tompoucen en veel bezoekers waren ook deels in het oranje gekleed.

In de pauze werden er allerlei verhalen uitgewisseld over vroeger en hoe het stadhuis er destijds uitzag. Als je niet veel geld had, of wilde uitgeven aan je bruiloft dan kon je beneden trouwen, dat was goedkoper. Wie boven in de burgerzaal trouwde was een hoop meer kwijt, maar mocht dan wel via de stadhuistrappen aan de voorkant naar binnen. Daar komt dan ook de opmerking, ‘ze zijn via de trappen getrouwd’ vandaan.

Na de pauze werd het al snel drukker in de foyer en kwam de stemming er goed in, ook burgemeester Peter van der Velden kwam nog even een kijkje nemen en deed mee aan de polonaise.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Koningsdag 2024


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×