Met een LED bord langs de weg maakt de familie Versteegen duidelijk dat hun bedrijf feest viert. (Foto: Robbert Beurse)

Familiebedrijf viert feest: Versteegen Auto's bestaat zestig jaar

Het autobedrijf van de familie Versteegen uit Zoeterwoude-Dorp bestaat zestig jaar. Een mijlpaal die uitgebreid wordt gevierd. Zowel met het personeel als de klanten van Versteegen Auto’s.

Op de dag dat de ouders van de drie huidige eigenaren het garagebedrijf startten is met het personeel gevierd dat het bedrijf er, zestig jaar lager, nog steeds is. “We zijn stap voor stap steeds groter gegroeid. Van een kleine houten loods in 1964, naar twee garages in het dorp om uiteindelijk in 2006 de huidige plek te openen. Waar we naast onderhoud en verkoop ook een carwash hebben”, legt Pieter Versteegen trots uit. Na een etentje met alle medewerkers werd de showroom half leeggeruimd voor een feestje. “Naast muzikale optreden hadden we Tim Coronel te gast. Hij had de auto waarmee hij in de Dakar Rally reed meegenomen. Iedereen mocht er even inzitten en op de foto. En natuurlijk heeft hij hem ook gestart en even flink gas gegeven”, vertelt broer Gert-Jan Versteegen.


Pieter Versteegen vertelt over zestig jaar Versteegen Auto’s in Zoeterwoude-Dorp.

Klanten
Ook de klanten van het bedrijf vieren mee. “We hebben huis-aan-huis flyers uitgedeeld waarop te lezen is in welke periode we welke acties hebben. Mede dankzij onze trouwe klanten kunnen we dit jubileum vieren. Dus we doen graag iets terug.”

Luisteren
Terwijl de meeste andere familiebedrijven in Zoeterwoude hun deuren moesten sluiten omdat ze de concurrentie met grote ketens niet meer aankonden, loopt de bedrijf van Versteegen prima. “Het belangrijkste is: luisteren naar je klanten. Ze willen gehoord worden. Dat geldt zowel in de werkplaats, bij de wasstraat als in de verkoop”, zegt Pieter Versteegen hierover terwijl de derde broer in het bedrijf, Corné Versteegen, bevestigend knikt.

Trots
De broers zijn hun ouders enorm dankbaar. “Dankzij hen hebben we zo kunnen groeien. Zij zijn het begonnen en hebben altijd keihard gewerkt. Als je rondloopt in showroom zie je dan ook overal foto’s van mijn vader en moeder hangen. Terecht”, zegt Pieter Versteegen.

Opvolging
Of het autobedrijf in de toekomst nog steeds in handen van een of meer familieleden blijft is nog onzeker. “Opvolging is nog wel een dingetje. We hopen erop dat iemand van de volgende generatie het ziet zitten, maar op dit moment zijn er nog geen gegadigden. We gaan zien hoe het loopt. Het komt vast wel goed”, zegt Pieter Versteegen enigszins hoopvol.

Advertentie

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×