In het boerendorp is een keizersnede voor een koe of schaap een gewild object. (Foto: Robbert Beurse)

Veiling met een missie stopt: 'Missie volbracht'

De Veiling met een Missie, het jaarlijkse goede doelen evenement in Zoeterwoude, stopt. Na 49 edities heeft de organisatie besloten dat de vijftigste keer tevens de laatste veiling zal zijn. Op zaterdag 2 november 2024 wordt er nog één keer geld ingezameld voor het goede doel.

De organiserende werkgroep voelt dat het tijd is om te stoppen. “Vijftig jaar is lang. Een halve eeuw. Wat ooit begon als Missieveiling hebben we, met het verdwijnen van de missionarissen, al veranderd in ‘Veiling met een missie’, waarbij we projecten over de hele wereld steunden waarbij Zoeterwoudenaren betrokken zijn. Maar ook die projecten drogen op. Tijd om te stoppen. Missie volbracht”, vertelt voorzitter Peter Kortekaas.


Peter Kortekaas en Arie Rozenboom over laatste Veiling met een missie.

Toestemming
Secretaris Arie Rozenboom is al jaren bij de veiling betrokken. “Hoe lang precies weet ik niet meer, maar we hadden nog guldens”, grapt hij. Meedoen aan de organisatie van de (toen nog) Missieveiling was niet vanzelfsprekend. “Ik ben van de Nederlands Hervormde Kerk en de werkgroep komt vanuit de katholieken. Dus ik moest wel even toestemming vragen aan ‘meneer pastoor’, maar gelukkig vond hij het goed”, grapt Rozenboom.

Langs
Rozenboom is al jaren verantwoordelijk voor het inzamelen van een groot deel van de kavels. “Ik heb een lijst met donateurs van afgelopen jaren. Nou dan ga ik langs bij die mensen en vraag ik wat ze dit jaar geven. Soms weten ze het nog niet en moet ik later terugkomen. En dat doe ik dan ook, want anders hoor je natuurlijk nooit meer iets. Uiteindelijk lukt vrijwel altijd om iets te krijgen voor de veiling”, vertelt hij.

De laatste Veiling met een Missie zal anders worden dan de voorgaande edities. “Er wordt natuurlijk wel geveild, maar we hebben meer ideeën. Juist ook om iedereen te bedanken voor de flinke donaties in de afgelopen jaren. Maar verder verklap ik nog niets”, zegt Kortekaas in een poging om de Zoeterwoudenaren uit te dagen om ook de laatste veiling weer massaal bij te wonen.

De vijftigste Veiling met een Missie is op zaterdag 2 november 2024 in het Muziekcentrum aan de Schenkelweg in Zoeterwoude-Dorp.

Advertentie

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×