De nieuwe muziektent is vooralsnog geen succes. (Foto: Voorschotense Krant)

Voorschoten ontstemd over nieuwe muziektent: 'Graftent'

Dat was even wennen op Koningsdag. Geen oranje muziektent, maar een gloednieuwe zwarte. De ruim honderd jaar oude antieke muziektent bleek na controle onveilig geworden. En dus huurde de gemeente een nieuwe tent. Veel Voorschotenaren zijn niet enthousiast en spreken van een graftent, vinden hem veel te donker en vragen zich af waarom de oude niet is gerestaureerd.

“Na technisch onderzoek bleek dat de muziektent moest worden afgekeurd, het was onverantwoord om deze nog een keer te gebruiken”, zegt burgemeester Nadine Stemerdink. “Restauratie was ook niet meer mogelijk en de tent is vernietigd. De muziektent was al decennia niet gekeurd. Was dat wel gebeurd, dan hadden we wellicht eerder kunnen ingrijpen. Ik begrijp de emotie en ik vind het ook heel jammer maar ik ben nou eenmaal verantwoordelijk voor de veiligheid en die was in het geding.”

Marjolein Altena in gesprek met burgemeester Stemerdink over de gehuurde muziektent.

Huurtent
De zwarte tent is gehuurd. “Het is een tijdelijke tent zodat alle festiviteiten door kunnen gaan maar deze zwarte versie komt niet meer terug”, belooft de burgemeester. “Het zou een witte huurtent zijn was ons gezegd en daar bied ik mijn excuses voor aan. Ik ga er maandag gelijk over bellen. En binnenkort gaan we met alle partijen om de tafel en kijken wat er mogelijk is voor de toekomst.”

Cultureel Erfgoed
Carlijn Gunst is voorzitter van de Oranjevereniging. “Ik vind het heel jammer, de muziektent was toch een soort van cultureel erfgoed. Vorig jaar was de tent nog goed en heb ik me er veilig gevoeld, in de tussentijd is er blijkbaar iets veranderd.”

Carlijn Gunst, voorzitter Oranjevereniging Voorschoten

En dat klopt, vinden twee inwoners. Beiden hebben in diverse functies tijdens de intocht van Sinterklaas in de tent gestaan. “Blij dat deze tent stukken steviger is dan de vorige. Toen gingen wij met muziek en al bijna dwars door de bodem heen maar deze is wel heel erg donker!”

Ook inwoners zijn er niet blij mee

Nieuwe tent
Paul Bruijnzeels van La Casita en bestuurslid van de Ondernemersvereniging vindt dat vernietiging niet nodig was geweest. “We hebben mooie bedrijven in Voorschoten die hadden kunnen helpen.” De nieuwe tent vind hij ook niks. “Maar ik heb de burgemeester van de week nog een appje gestuurd over een andere tent op Markplaats. Daar reageerde ze verheugd op. We houden de vinger aan de pols”, zegt hij.

Paul Bruijnzeels is al bezig met een andere tent

Advertentie

Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×