Babyboom in de Goejestraat in Leiden. (Foto: Anita Janssen)

Babyboom in Goejestraat Leiden: 'Wat zit daar in het water?'

Het is een gezellige boel in de Goejestraat in Leiden. Kersverse moeders en vaders zitten voor de deur van hun huizen gezellig te keuvelen. Baby’s huilen, peuters zitten zoet te spelen. In deze straat zijn de afgelopen maanden zeven kinderen geboren, vijf jongens en twee meisjes. Je kunt dus wel spreken van een vruchtbare straat.

Lennert Stoter heeft zijn eerste kind gekregen. “Het lijkt wel dat het aan het kraanwater ligt in deze straat”, zegt hij grappend. Femke Thomas heeft een nakomertje, haar oudste dochter is nu 18 jaar. “Dit was niet gepland maar hij is meer dan welkom natuurlijk. Het mooie is, ik heb nu meteen oppas want dat kan mijn oudste dochter mooi doen. Ons gezin is nu wel heel groot, we hebben een samengesteld gezin met zes kinderen.”

Maar voor haar is dit wel de laatste nu. “Ik vind het wel mooi zo. Trouwens, de laatste maanden liepen we hier dus allemaal zwanger rond, op nog geen 25 huizen zeven kinderen is best veel volgens mij.”

Knus en behulpzaam
Lennert is vanuit Amsterdam naar Leiden verhuisd en in de Goejestraat neergestreken. “Wat een leuke straat is dit, in de hoofdstad is het toch allemaal wat anoniemer en hier hebben we buurtborrels, straatfeesten en we hebben zelfs een groepsapp. Als je iets nodig hebt dan komt er meteen iemand met een kopje suiker aangerend. Het is bijna zo romantisch als de jaren vijftig van de vorige eeuw. Lekker veel kinderen en knusse gezelligheid.

Op dit moment is er niemand zwanger, weet Femke Thomas . “Maar je weet maar nooit, daar zit een vrouw die heeft een jaar geleden een kind gekregen dus dat zou zo maar weer kunnen. Een stel gaat verhuizen, daar komen nieuwe jonge mensen voor terug, misschien hebben die ook een kinderwens”, zegt een jonge vader. “En als ze dan het kraanwater uit de Goejestraat drinken kan het zomaar ineens raak zijn.”

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×