Waterpolovrouwen ZVL-1886 d1 verliezen playoff-reeks van Het Ravijn. (Foto's: Gerry van Bakel)

Waterpolovrouwen ZVL-1886 stranden in play-offs tegen Het Ravijn

Het waterpoloseizoen voor ZVL-1886 D1 zit erop. Tegen Het Ravijn uit Nijverdal wist het team niet door te drukken. De eerste wedstrijd thuis was nog wel voor de Leidse formatie, maar daarna pakte Het Ravijn twee keer de winst. Zij gaan door naar de halve finale tegen Polar Bears uit Ede.

De serie begon nog goed met winst in het eigen bad na een strafballenserie. “De tweede wedstrijd in Nijverdal begonnen we wel goed, maar de tweede helft was minder”, zegt speelster Duchanka Kammerman. “En hier hadden we wel veel kansen, maar die maakten we niet. Gelukkig hadden we een hele goede keepster op doel, die heel veel ballen pakte.”

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met speelsters Duchanka Kammerman en Laura Roels en coach Gert-Jan Coevert van ZVL-1886 d1.

Het is een gek seizoen geweest voor het eerste vrouwenteam, met drie verschillende coaches. Ze begonnen het seizoen met Jacco Vooijs, maar die stapte al snel op. Daarna nam clubicoon Jacob Spijker het roer tijdelijk over, maar die moest eind maart vanwege gezondheidsredenen stoppen, waarna Gert-Jan Coevert de nieuwe hoofdcoach werd. “Ik ben heel trots op dit team, ondanks het verlies”, zegt Coevert na de verloren serie. “Ik denk dat ze als team hechter zijn geworden door al die trainerswisselingen. Ze waren meer op elkaar aangewezen.”

Coevert zag een team spelen dat hard voor elkaar wilde werken. “Niet elke bal ging erin, maar dat is topsport. Het dubbeltje viel steeds net de andere kant op. De twee teams waren erg aan elkaar gewaagd.” Coevert weet nog niet of hij volgend jaar ook coach is van dames 1. “Ik kan er nog niets over zeggen, ik ben ook nog niet gevraagd. En als ze me vragen, ga ik er eerst hard over nadenken.” Voor speelster Laura Roels was dit weekend met drie wedstrijden in ieder geval wel het eindpunt bij ZVL-1886. “Ik ga stoppen, maar ik denk dat dit team volgend jaar zeker beter kan.”

 

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×