In gebouw Kappa komen 275 appartementen. 119 gaat verhuurd worden door De Sleutels. (Impressie's: Kolpa Architecten)

Bouw honderden woningen in Lammenschansdriehoek start nog voor de zomer

Woningbouwvereniging De Sleutels, Green Real Estate en Stichting Jakas hebben met bouwbedrijf Heembouw een overeenkomst getekend voor de nieuwbouw van 275 appartementen in de Lammenschansdriehoek. De nieuwbouw bestaat uit twee gebouwen, Kappa en Omega. Heembouw start met de bouwwerkzaamheden in het 2e kwartaal van 2024. De nieuwbouw wordt opgeleverd in 2027.

Van de 275 woningen van het project worden er 119 verhuurd door De Sleutels. Directeur Danny Wijnbelt van De Sleutels spreekt van een bijzonder project voor de corporatie. “Bijzonder, omdat we het doen met twee voor ons nieuwe ontwikkelpartners: Green Real Estate en Stichting Jakas.” Met bouwbedrijf Heembouw werkt de corporatie al langer samen. Het worden de eerste woningen voor De Sleutels in de Lammenschansdriehoek.

Vlnr: Gerard Bac (Heembouw), Jon Kempeneers (St. Jakas), Danny Wijnbelt (De Sleutels), Hans Copier en Richard Braun (Green Real Estate), Léon Heddes (Heembouw).

In de gebouwen Kappa en Omega wordt een mix van 275 sociale huurwoningen, middenhuur, vrije sector huurwoningen en koopwoningen gebouwd. Er komt een gezamenlijke parkeergarage en een gedeelde binnentuin. De tweekamerwoningen van De Sleutels komen in het Kappa-gebouw en zijn geschikt voor één- à tweepersoonshuishoudens. Daarvan worden er 87 gerealiseerd in de sociale huursector  en 32 woningen vallen in de categorie middenhuur.

Leiden Maatschappij Omega-locatie in Lammenschansdriehoek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×