Gesprek met burgemeester van Oegstgeest over 4 en 5 mei en het tijdig verlengen van paspoorten

Deze week blikt Chris de Waard met burgemeester Emile Jaensch van Oegstgeest terug op een geslaagd weekend vol herdenken en vieren. Daarbij vraagt de burgemeester speciaal aandacht voor het vele werk dat wordt gedaan door alle vrijwilligers in het dorp.

Ook heeft de burgemeester een oproep. In 2014 werd de geldigheidsduur van paspoorten verlengd van vijf naar tien jaar. Veel mensen hebben toen even gewacht met verlengen, zodat hun nieuwe reisdocument langer geldig zou zijn. Die eerste periode van tien jaar is nu voorbij en met de vakantieperiode voor de deur begint de gemeente zich zorgen te maken.

“We weten hoeveel mensen hun paspoort moeten verlengen en ook hoeveel dat al hebben gedaan”, vertelt Jaensch. “Er er zit nog een enorm gat tussen die twee getallen.” Het gaat om duizenden paspoorten die de komende tijd moeten worden verlengd en de burgemeester waarschuwt mensen om beslist niet te wachten tot vlak voor hun vakantie. “We hebben echt vier weken nodig om een paspoort te leveren en mensen moeten voor die tijd ook vaak nog nieuwe pasfoto’s laten maken.”

Het Gesprek met de Burgemeester wordt voortaan wekelijks opgenomen met een van de zes burgemeesters uit onze regio en vervolgens verschillende keren uitgezonden op tv.

Wie suggesties heeft voor een thema of een vraag wil stellen aan een van de burgemeesters kan een e-mail sturen aan de redactie van Sleutelstad: redactie@sleutelstad.nl.

Maatschappij Oegstgeest Gesprek met de burgemeester


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×