Feest is er in vele vormen. (Foto: Sleutelstad)

Nieuwe Leidse stadsfotograaf gezocht

De Stichting Stadsfotograaf Leiden is op zoek naar een nieuwe stadsfotograaf. Leiden heeft sinds 2013 jaarlijks een stadsfotograaf. Na elf jaar is de uitdaging groot en ligt de lat hoog. Hoe breng je Leiden en de Leidse regio op weer een nieuwe, verrassende manier in beeld? Dat is de opdracht voor de nieuwe stadsfotograaf.

Fotografen uit de regio Leiden of die een speciale interesse in onze regio hebben, kunnen zich aanmelden voor de positie van stadsfotograaf van Leiden. De nieuwe stadsfotograaf is de opvolger van Rosalie van der Does die momenteel wekelijks lunchplekken in de Leidse regio in beeld brengt. De nieuwe stadsfotograaf publiceert vanaf september 2024 een jaar lang elke week een foto of fotoreportage in het Leidsch Dagblad.

Feest
2024 en 2025 zijn bijzondere jaren. Het is dit jaar 450 jaar geleden dat Leiden werd ontzet. En de Universiteit Leiden bereikt deze bijzondere leeftijd in februari 2025. Het komende stadsfotograaf-jaar valt samen met deze bijzondere verjaardagen. Reden voor de Stichting Stadsfotograaf Leiden om voor het komende jaar ‘Feest’ als thema te kiezen voor de nieuwe stadsfotograaf.

Feest kent vele vormen en aanleidingen. Denk ook: voor het feest, na het feest, het feest dat er nooit was of juist elke dag feest. Kortom: hoe en wat, dat is aan de fotograaf. Wat vaststaat is dat in 2024/2025 de foto’s die wekelijks in het Leidsch Dagblad worden gepubliceerd worden een link met feest hebben.

Aanmelden
Aanmelden kan door het sturen van een recent portfolio met een projectvoorstel en maximaal twaalf foto’s, gemaakt in de afgelopen drie jaar. In de krant publiceert de stadsfotograaf zijn of haar foto’s met een bijbehorende, zelfgeschreven tekst. In het projectvoorstel leest de organisatie graag hoe kandidaten dit willen aanpakken, hoe het thema ‘Feest’ in beeld wordt gebracht en hoe het voor de krantenlezer 52 keer spannend en verrassend blijft.

Inzenden kan tot en met 24 mei door het projectvoorstel én de foto’s te sturen naar info@stadsfotograafleiden.nl. Een jury selecteert uit alle inzendingen uiteindelijk één fotograaf. De bekendmaking van de nieuwe stadsfotograaf is in september 2024.

Cultuur Leiden Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×